El Meu Espai Didàctic

Animals de séquia: la Patilusa

Lectures per a l’aula amb les Germanes Roig.

Animals de séquia: la Patilusa

Les lectures que escoltaran formen part d’un preciós llibre que ara compta amb una interessant proposta didàctica per a les aules i, també, per a les cases. Animals de séquia, va ser un espectacle que s’estrenà en la Mostra Internacional de MIM de 2013 de Sueca.

En este enllaç trobaran el Quadern de l’alumnat i la Guia del Professorat, pensat per Pilar Sànchez, David Martí, Manola Roig i Rosa Roig. https://www.edicions96.com/media/edic… https://www.edicions96.com/media/edic… https://www.edicions96.com/libro/anim…

Hem intentat que la paraula, la música i la imatge juguen juntes per intentar mostrar-los amb uns altres ulls el paisatge de les séquies, i que la geografia es convertisca en emoció. Nosaltres, com Joan Fuster: “Combreguem amb eixa sabor de mare que té el murmuri de l’aigua en les séquies, i ens vibra la sang al compàs de les veus mil·lenàries de l’evocació”. Volem reivindicar les séquies com una part fonamental i estructural del nostre territori i del tarannà de les comarques lligades al Xúquer i a l’Albufera. Segur que, creuen que és necessari protegir i conservar el que l’any 1988 el professor Thomas F. Glick, conegut i respectat pels seus estudis històrics sobre el regadiu, definí com «l’entramada constel·lació —séquies, sénies, assuts, tandes, partidors i molins»

Leave a comment