El Meu Espai Didàctic

4t.UD 3. Òrgans del nostre cos

El cos humà funciona gràcies a l’actuació d’una sèrie d’aparells i sistemes. Alhora, aquests són compostos d’òrgans diversos que treballen de manera coordinada per portar a terme totes les seves funcions.

EL COS HUMÀ I L’EXERCICI FÍSIC

L’exercici físic és qualsevol activitat física en què l’organisme humà fa moviments de major intensitat i esforç que els considerats normals, podem trobar infinitat d’exemples: la natació, el judo, l’aeròbic, la bicicleta, el patinatge, l’atletisme, el ball, etc. Tots ells ens permeten divertir-nos, ocupar el nostre temps lliure i, com que fan funcionar l’organisme, influeixen de manera beneficiosa en la nostra salut.

Estudiar, si bé ha de ser la teua ocupació principal, suposa moltes hores de vida sedentària, en què el moviment és molt restringit. Per això és fonamental que poses en moviment tot el teu organisme per intentar compensar aquestes hores de feina.

El cos humà necessita l’exercici físic. El cor, de bategar durant molta estona a 60 o 80 pulsacions per minut, passarà fins a les 150, 170, i fins i tot més.

Qualsevol exercici físic suposarà activar amb tot el seu potencial el teu organisme.

Si practicar exercici és fonamental, conèixer el seu funcionament t’ajudarà a formar-te com a bon esportista i també com a persona.

Així doncs, la següent activitat ens servirà per descobrir la funció dels principals òrgans del nostre cos.

Títol: Grup d’experts!

(Un dia de pluja aprofitem per fer aquest treball a la classe)

Primer els alumnes s’organitzen en petits grups mixtes de 3 o 4 xiquets i xiquetes.

Tot seguit. repartim les làmines dels òrgans entre els grups d’experts.

Després cada grup ha de llegir-les bé i extraure les idees més importants de cada làmina per poder explicar a la resta de companys el que han descobert.

Al final de la sessió tots hauran après la principal funció que tenen els òrgans del nostre cos gràcies a les explicacions dels grups d’experts.

A continuació podeu veure les làmines que hem treballat.

 

QR Code

Leave a comment