El Meu Espai Didàctic

1r.UD 7. Superherois!

Per començar el treball, en aquesta unitat didàctica hem estat parlant sobre què són els superherois i quins coneixements previs tenen sobre el Suport Vital Bàsic (SVB).

Introducció:

Qualsevol persona ha d’estar preparada per prestar auxili en un moment donat, ja que poden ser els primers interventors en cas d’accident o malaltia sobtada al carrer, fins que les víctimes rebin assistència sanitària.

Prestar auxili pot implicar des d’acompanyar l’accidentat fins a alertar o assistir la víctima, sempre en la mesura dels mateixos coneixements i habilitats.

Davant d’una emergència, una actuació ràpida pot salvar vides, a més del fet que d’aquesta actuació en pot dependre una recuperació òptima sense seqüeles. Per això és important saber com actuar davant de certes situacions que poden aparèixer i conèixer el protocol de suport vital.

Per aquest motiu els alumnes de primer hem estat treballant durant aquest curs la seqüència d’actuacions de Suport Vital Bàsic.

Activitats desenvolupades:

A partir d’aquest debat, hem visualitzat un power point i entre tots hem descobert la seqüència d’actuacions  que hem de seguir per fer un bon suport a les persones que necessiten ajuda.

5.2.1 PPOINT CI-compressed

Tot seguit, a continuació hem realitzat alguns simulacres en gran grup, per repassar els passos que hem de seguir en cas de trobar-nos alguna persona que necessite ajuda.

Per facilitar el correcte seguiment de la seqüencia d’actuacions de SVB els xiquets/es poden consultar la següent infografia:

SVB Cicle Mitja

A continuació, per treballar de manera individual i comprovar que tots han entés els conceptes, i com actuar en cas de trobar-se alguna persona amb necessitats de suport vital, els alumnes han completat un dossier d’activitats per repassar els passos a seguir:

5.3.1.2 fitxes CI - vertical_compressed

Dossier de treball individual.

Finalment, podeu veure algunes imatges on els alumnes estan practicant la seqüència d’actuació i fent representacions  sobre els diferents tipus d’incidències que ens podem trobar en la vida real.

Seqüència d’actuació 1:

  • Si la víctima està inconscient i sí que respira. Posició lateral de seguretat (PLS) i truquem al 112.

Seqüència d’actuació 2:

  • Si la víctima està inconscient i no respira. Truquem al 112.

Aquí podeu veure uns vídeos per repassar alguns conceptes treballats i ampliar coneixements:

 

 

 

 

QR Code

Leave a comment